ЮНЕСКО запускає глобальну кампанію

ЮНЕСКО запускає глобальну кампанію "Журналістика без страху"

Укрінформ
3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси. У форматі онлайн пройдуть дискусії та семінари. А ЮНЕСКО дає старт глобальної кампанії в ЗМІ та соцмережах під гаслом «Журналістика без страху та упередженості».

Про це повідомляється на сайті ООН.

«3 травня по всьому світу на національному та місцевому рівнях пройдуть заходи з нагоди Всесвітнього дня свободи преси, в тому числі у форматі онлайн-дискусій та семінарів. На тлі медійної обстановки, що все більш ускладнюється, ЮНЕСКО дає старт глобальної кампанії в ЗМІ та соціальних мережах під девізом «Журналістика без страху та упередженості», - йдеться у повідомленні.

Крім того, з 4 по 6 травня пройде ще кілька заходів: Діалог високого рівня, вебінари і обговорення на таких платформах, як Facebook Live, YouTube і Microsoft teams, повідомляється на сайті ЮНЕСКО.

Читайте також: Влада має вважати журналістів союзниками у протистоянні пандемії COVID-19 – президент ПАРЄ

Серед основних тем цього року - безпека журналістів і працівників ЗМІ, незалежна і професійна журналістика, вільна від політичного і комерційного впливу, а також гендерна рівність у ЗМІ.

Як відомо, Всесвітній день свободи преси був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 1993 року. З тих пір щорічно 3 травня, у річницю прийняття Віндхукської декларації, у всьому світі проводяться заходи, присвячені Всесвітньому дню свободи преси. Зокрема, аналізується стан справ в світі щодо свободи преси, відбуваються заходи щодо захисту ЗМІ від спроб обмежити свободу преси. Також згадують журналістів, які загинули під час виконання свого професійного обов'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-