COVID-шахрайство: кіберполіція викрила ділків, які ошукали близько тисячі осіб

COVID-шахрайство: кіберполіція викрила ділків, які ошукали близько тисячі осіб

Відео
Укрінформ
Працівники кіберполіції викрили мережу шахраїв, які пропонували придбати засоби протиепідемічного захисту та ошукали близько тисячі громадян на загальну суму понад 3,5 млн грн.

Про це повідомляє Нацполіція.

"Співробітники кіберполіції спільно зі слідчими провели заходи з виявлення осіб, які використовують пандемію коронавірусу для вчинення шахрайських дій, займаються нелегальною торгівлею засобами індивідуального захисту, медичними виробами та здійснюють протиправну діяльність у кіберпросторі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом у різних областях країни було проведено 56 санкціонованих обшуків спільно зі слідчими підрозділами Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте також: Шахраї "продали" через інтернет неіснуючі маски на 2 мільйони

"Установлено, що від злочинної діяльності 40 шахраїв постраждало близько 1000 осіб, яким було завдано шкоду на суму понад 3,5 мільйона гривень", - наголосили у поліції.

Зокрема у Дніпропетровській області викрито дві групи, які в інтернеті розміщували тисячі оголошень про продаж термометрів, медичних масок, антисептиків та інших предметів протиепідемічного захисту. Після того як вони отримували на рахунки передоплату або повну суму за товар, оголошення видаляли та переставали виходити на зв'язок.

Читайте також: Під час карантину на 15% зріс рівень шахрайства в інтернеті – ОП

Остаточна сума збитків установлюється. Вирішується питання про оголошення зловмисникам підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК (шахрайство). Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Окрім цього, зазначають правоохоронці, кіберполіцейські в рамках меморандумів про співпрацю із сайтами оголошень заблокували понад 32 тисяч фейкових облікових записів.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-