Асєєв розповів про зустріч у полоні з одним із засновників сепаратистського руху в Одесі

Асєєв розповів про зустріч у полоні з одним із засновників сепаратистського руху в Одесі

Укрінформ
Колишній заручник терорганізації "ДНР" журналіст Станіслав Асєєв розповів, як зустрів у полоні одного із засновників сепаратистського руху в Одесі.

Про це Асєєв написав у Facebook.

«Загалом, намагаюсь не висловлюватись стосовно подій, свідком яких безпосередньо не був. Але так вже сталося, що у полоні доля звела в одній камері з людиною, яка була одним із засновників сепаратистського руху в Одесі і яка сама ледь жива вийшла з Дому профспілок 2 травня 14-го. Потім ці події привели цього чоловіка на фронт “ЛНР”, де пліч о пліч він воював на одній ділянці фронту зі всім відомим Вагнером. Ну, а кінцевий пункт прибуття в цій війні настав для нього в “Ізоляції” зі зламаними пальцями та вивернутими суглобами», - написав Асєєв.

Він додав, що вже згадував цей епізод в інтерв'ю виданню “ZN”, та наразі згадав з огляду на дату.

Читайте також: Асєєв та Сущенко просять федерацію журналістів підтримати кримських колег-бранців Кремля

«В одній з бесід я прямо запитав цю людину, що в Україні існує думка, що ми ніби як обійшлись в Одесі “малой кровью” і що, якби не ті події — були б десятки тисяч трупів ще й тут, як в Донбасі. Чесно кажучи, я думав, що за одне таке запитання — з огляду на те, кому я його ставив — та ще й в “Ізоляції” він мене просто приб'є. Та ця людина сказала: “Ну і правильно кажуть. Якби в Одесі вийшло таке ж, як у Донецьку з Луганськом - ні вам, ні нам не варто було б за це помирати. Напередодні наша людина поїхала в Москву по нашій темі, и там «тяжёлые» йому сказали: «Для Одеси — інший сценарій. Йдіть звідти». Ми не послухали. Результат ти знаєш», - згадав Асєєв розмову з сепаратистом.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні виповнюються шості роковини трагічних подій в Одесі, коли під час масових заворушень загинуло 48 людей, понад 200 людей звернулися за медичною допомогою. Більшість жертв трагедії загинули у Будинку профспілок. Згодом слідством було встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані й умисно сплановані. Рішенням Одеської міськради цього дня вшановують пам’ять загиблих.

Сьогодні Президент Володимир Зеленський висловив щирі співчуття родинам усіх загиблих і підкреслив, що «сьогодні в нашому суспільстві є низка болючих запитань, які потребують чесних відповідей. «Хто винен у трагедії 2 травня 2014 року?» – одне з них».

Станіслав Асєєв — український письменник, журналіст і блогер. Під псевдонімом Станіслав Васін працював журналістом в окупованому Донецьку. Був викрадений 11 травня 2017 року і утримувався проросійською терористичною організацією «ДНР» до 29 грудня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-