Україна дозволить чартерні рейси для заробітчан - Пристайко

Україна дозволить чартерні рейси для заробітчан - Пристайко

Укрінформ
Однією з умов до закордонних партнерів, які запрошують наших сезонних робітників, є забезпечення їх медичним страхуванням.

На цьому наголосив під час брифінгу віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Однією з умов, про яку я вже вів розмови з нашими закордонними партнерами, була та, що українці мають бути забезпечені медичним страхуванням. Тобто якщо людина захворіла з різних причин, її мають лікувати там, де ця людина знаходиться, де це безпечно, де висока якість медицини. В кожному конкретному випадку врешті-решт приймає рішення сама людина – де вона хоче лікуватися, яким чином», - сказав Пристайко.

Він додав, що допомогу в цьому надає мережа закордонних дипломатичних установ і вони готові цю роботу продовжувати.

Пристайко також зазначив, що умови працевлаштування наших громадян за кордоном мали бути погоджені кілька десятиліть тому.

«Так уже сталось, що ми говоримо з урядами закордонних країн про те питання, про яке ми мали говорити, напевно, 20-30 років тому назад, - яким чином забезпечуються наші працівники, українці, за кордоном, наскільки їхні умови комфортні і безпечні. Цю дискусію треба було провести давно. Дай бог, щоб ми зараз, зрозумівши свої помилки, виправили це», - підкреслив віцепрем’єр-міністр.

Пристайко також зазначив, що уряд повинен забезпечити безпеку своїх громадян, достойні умови їх перебування і безпечне повернення додому.

Читайте також: Уряд готує пакет умов для зацікавлених в українських заробітчанах - Пристайко

"Що ще робить уряд - це розробка одного алгоритму, яким ми дозволимо користуватися всім, хто захоче поїхати за кордон. Ми розраховуємо, що на першому етапі буде організований процес. Авіаційні компанії, зокрема МАУ, готові підключитися. Ми говоримо про чартерні рейси, процедури, яким чином люди будуть збиратися, проходити медичний контроль, обсервацію і все інше", - додав Пристайко.

Як повідомляв Укрінформ, перемовини про приїзд українців на сезонні роботи вже ведуть представники кількох країн, серед них - Ізраїль, Фінляндія, Австрія, Німеччина та країни, що межують з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-