Переговори про приїзд українських заробітчан вже почали кілька країн - Пристайко

Переговори про приїзд українських заробітчан вже почали кілька країн - Пристайко

Укрінформ
Перемовини про приїзд українців на сезонні роботи вже ведуть представники кількох країн, очікуються пропозиції і від інших.

Про це сказав на брифінгу віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На цьому етапі до нас вже звернулось декілька урядів з тим, що очікуються організовані і заплановані групи українців. Ми знаємо в деяких випадках з точністю до однієї особи. Я вчора говорив з австрійським міністром закордонних справ, мовилось рівно про 802-х наших працівників, яких очікують 44 фірми. Є точні цифри, їх перелік, з якими безпосередньо працюємо. Так само ізраїльські. Очікуємо розмови з нашими фінськими колегами в понеділок. Тобто ця робота ведеться організовано», - розповів Пристайко.

Він нагадав, що вчора відбулася розмова з ізраїльськими представниками – скільки людей конкретно очікується, які умови. Зазначив також, що в понеділок домовлено про розмови з фінськими представниками.

«І там ми говоримо про велику частину наших людей. Там ведеться мова про тисячі людей, їх працевлаштування. Ми говоримо про декілька сотень рейсів, які напевно доведеться здійснити нашим авіалініям, щоб перевезти таку значну групу людей», - сказав Пристайко.

За його словами, на черзі й інші країни, які очікують на працевлаштування наших людей.

«Це Польща, Німеччина і взагалі країни навколо України – Чехія, наприклад. Ця робота планомірна. Ми закликаємо представників всіх країн зв’язуватися і вже це відбувається», - зазначив віцепрем'єр-міністр.

Читайте також: Уряд готує пакет умов для зацікавлених в українських заробітчанах - Пристайко

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що український уряд готовий до переговорів з європейськими країнами, які прагнуть запросити українців на сезонні роботи.

23 квітня спецрейсом до Фінляндії вилетіли 200 українських трудових мігрантів. Як повідомляли ЗМІ, це перший чартер, який фіни організували на прохання фермерів. Полетіло близько двохсот українців, а загалом до сільгоспробіт у Фінляндії планують залучити близько тисячі працівників з України. Списки осіб і спецрейси узгоджують з Міністерством закордонних справ України. У Фінляндії переконані, що без цих робочих їхньому сільському господарству не впоратися з весняною посівною. Після прильоту всі працівники зобов'язані пройти двотижневий карантин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-