Справи Гандзюк і Стерненка: ТСК проситиме Президента про зустріч

Справи Гандзюк і Стерненка: ТСК проситиме Президента про зустріч

Укрінформ
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, що здійснює контроль за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів, має намір звернутися з листом до Президента для проведення зустрічі.

Про це журналістам сказала заступник голови ТСК Соломія Бобровська (фракція «Голосу») після завершення засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через те, що засідання було закритим, можу розповісти небагато. Комісія взяла свідчення у запрошених і направить декілька звернень у правоохоронні органи для отримання додаткової інформації, зокрема до Генпрокуратри та СБУ. Ми також готуємо листа до Президента про необхідність скорої зустрічі через актуальні події у справах Катерини Гандзюк та Сергія Стерненка. Президент рік тому обіцяв, що це будуть принципові «червоні лінії» для нього – зараз найкращий час довести це діями", – зазначила Бобровська.

Вона додала, що на сьогоднішньому засіданні була присутня генеральний прокурор Ірина Венедіктова, а голова СБУ Іван Баканов не прийшов.

Читайте також: Клопотань адвокатів у справі Гандзюк немає – Венедіктова

Як повідомляв Укрінформ, ТСК зі здійснення контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років провела засідання у середу, 29 квітня. Очікувалося, що на ньому заслухають генпрокурора Венедіктову та голову СБУ Баканова. Однак вони не з'явилися на засідання, яке відбувалося у дворі київського кафе, через відсутність гарантій безпеки.

27 квітня Офіс генпрокурора і СБУ оголосили про завершення слідства у справі про організацію нападу на Гандзюк. Однак активісти заявляють, що справу про організацію нападу на Гандзюк правоохоронці передають до суду, не завершивши усіх слідчих дій.

Читайте також: ТСК у справі Гандзюк чекає на Венедіктову - Баканов на засідання не прийде

Активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

6 червня 2019 року п’ятеро безпосередніх виконавців нападу були засуджені на строки від 3 до 6,5 року позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-