В

В "Епіцентрі" заявляють, що оплатили рейс "Мрії" з гумвантажем

Укрінформ
Рейс літака Ан-225 "Мрія" авіакомпанії "Антонов" з гуманітарним вантажем, що був здійснений 23 квітня оплатила мережа торговельних центрів "Епіцентр".

Про це йдеться у заяві на сайті компанії.

"З початку розповсюдження коронавірусної інфекції компанія "Епіцентр" відгукнулася на ініціативу Президента України Володимира Зеленського щодо забезпечення закладів охорони здоров’я необхідними засобами захисту та обладнанням для боротьби з СОVID-19. У межах цієї співпраці національна мережа торгових центрів "Епіцентр" оплатила авіарейс із Китаю, який здійснював літак Ан-225 "Мрія" авіакомпанії "Антонов", - йдеться у повідомленні.

У компанії також заявили, що готові надати фінансовий звіт про оплату, яку було здійснено авіакомпанії "Антонов".

У компанії відмітили, що "частина вантажу дійсно призначалася для продажу в мережі "Епіцентр".

"З моменту прильоту "Мрії" в Україну всім обласним державним адміністраціям та регіональним благодійним фондам були розіслані листи з проханням надати потреби області в засобах захисту. Частина вантажу вже передана до Хмельницької області, яку "Епіцентр" згідно зі зверненням Президента забезпечує всім необхідним для боротьби з коронавірусом", - наголосили у компанії.

Читайте також: "Голос" проситиме НАЗК розібратись з пропозицією Гереги про закупівлю масок

Крім того, у компанії наголосили, що вантаж оформлений зі звільненням від сплати ввізного мита й ПДВ, від якого, згідно зі змінами до законодавства, звільняються всі медичні товари, як гуманітарного, так і комерційного призначення.

Раніше ЗМІ повідомляли, що народний депутат Олександр Герега написав листи меру Києва Віталію Кличку та нардепам ВР з пропозицією купувати медичні товари протиепідемічного призначення у його компанії "Епіцентр К". У своїх листах він вказав, що ці товари доставлені в Україну літаком "Мрія".

Водночас помічник Гереги Ольга Григор’єва повідомила, що лист на ім’я Кличка був єдиним подібним надісланим листом, він був помилкою іншої помічниці, і що наразі народний депутат із цим розбирається.

Своєю чергою заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що на літаку "Мрія", який доставляв в Україну медичні товари, частина вантажу є гуманітарною, а частина закуплена за кошти комерційних структур.

Читайте також: Маски в "Епіцентрі": Кличко каже, що лист Гереги зареєстрували у КМДА 28 квітня

23 квітня в Україну прибув транспортний літак АН-225 "Мрія" з медичним вантажем. Літак у Києві зустрічали Президент Володимир Зеленський, міністр інфраструктури Владислав Криклій, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та інші чиновники.

Загалом "Мрія" привезла 103 тонни медичного вантажу.

Тоді Президент Володимир Зеленський заявляв, що "наша "Мрія" привезла в Україну 12 мільйонів масок як для лікарень, так і для аптечних мереж, привезли близько 260 тисяч захисних окулярів для медиків і більше 100 тисяч захисних костюмів 5-го рівня захисту".

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-