ВР ратифікувала два договори з Аргентиною: про видачу правопорушників та правову допомогу

ВР ратифікувала два договори з Аргентиною: про видачу правопорушників та правову допомогу

Укрінформ
Верховна Рада під час позачергового засідання 30 квітня ратифікувала договір між Україною та Аргентинською Республікою про видачу правопорушників.

Відповідний законопроєкт №0022 підтримало 297 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальній записці зазначається, що набрання Договором чинності дозволить врегулювати у відносинах між Україною та Аргентинською Республікою питання екстрадиції осіб, які переховуються, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності.

З ухваленням закону буде ратифіковано Договір, який набере чинності на тридцятий день з дати здійснення обміну ратифікаційними грамотами.

6 серпня 2018 року у м. Буенос-Айрес було укладено Договір між Україною та Аргентинською Республікою про видачу правопорушників.

Читайте також: ВР ратифікувала договір між Україною та Казахстаном щодо екстрадиції

Відповідно до пунктів «б» та «є» частини другої статті 9 Закону України «Про міжнародні договори України», цей Договір підлягає ратифікації як такий, що стосується прав, свобод та обов’язків людини і громадянина, а також оскільки його ратифікація передбачена статтею 23 Договору.

Рада також ухвалила закон "Про ратифікацію договору між Україною та Аргентинською Республікою про взаємну правову допомогу у кримінальних справах" (№ 0024).

Відповідне рішення на позачерговому засіданні 30 квітня підтримало 307 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Передбачено, що Договір між Україною та Аргентинською Республікою про взаємну правову допомогу у кримінальних справах набуває чинності на тридцятий день після дати обміну ратифікаційними грамотами.

Як зазначається в пояснювальній записці, договір між країнами створить правові підстави для співробітництва між компетентними органами обох держав при розгляді кримінальних справ, яке полягатиме у виконанні запитів про правову допомогу.

Реалізація положень договору забезпечуватиметься в межах коштів, призначених у державному бюджеті України на утримання державних органів, які безпосередньо братимуть участь у його виконанні, та не потребуватиме додаткових витрат з державного бюджету України.

Як повідомлялося, Україна і Аргентина підписали договір про взаємну правову допомогу в кримінальних справах у серпні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-