Абоненти Київстар зібрали 3 мільйони для дитячих онко- та кардіолікарень

Абоненти Київстар зібрали 3 мільйони для дитячих онко- та кардіолікарень

Укрінформ
Національний телеком-оператор «Київстар» і Міжнародний благодійний фонд «Українська Біржа Благодійності» передадуть понад 3 мільйони гривень благодійної допомоги для дитячих онкологічних і кардіологічних диспансерів.

Про це повідомили Укрінформу в пресслужбі оператора.

«Збори коштів для спільної соціальної ініціативи Київстар та Міжнародного благодійного Фонду «Українська Біржа Благодійності» (МБФ УББ) «Дитяча Надія» перетнули суму в 3 мільйони гривень. Усі кошти, залучені завдяки СМС-пожертвам абонентів, йдуть на забезпечення дитячих онкологічних та кардіологічних диспансерів сучасним обладнанням, медичними витратними матеріалами та інструментами», - зазначається у повідомленні.

За інформацією Київстар, до ініціативи вже приєдналося майже 50 тисяч абонентів, 12 тисяч з яких налаштували регулярну пожертву та щомісяця допомагають дітям із вадами серця і онкологічними захворюваннями. За півтора року дії проєкту було відправлено понад 150 тисяч благодійних СМС-повідомлень. Середній розмір пожертви для ініціативи «Дитяча надія» становить 15 гривень.

«Ініціатива «Дитяча надія» щоразу доводить теорію маленьких добрих справ – разом тисячі невеликих пожертв склали вже три мільйони, на які вдалося придбати життєво необхідне обладнання для сотень маленьких пацієнтів. Від імені Київстар я хочу подякувати усім небайдужим абонентам, що долучилися до ініціативи та продовжують підтримувати її, незважаючи на обставини, адже хвороби не йдуть на карантин», – зазначила директор з корпоративних комунікацій Київстар Ганна Захараш.

За даними компанії, на кошти, які перераховували абоненти Київстар за допомогою СМС-повідомлень, зокрема, було закуплено обладнання та матеріалів для 19 відділень у дитячих лікарнях по всій Україні – Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова, Національного інституту раку, НДСЛ «Охматдит», Центру дитячої кардіології і кардіохірургії та Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова у Києві; Одеської обласної дитячої лікарні та Одеської міської дитячої клінічної лікарні №3; Дніпровської обласної дитячої лікарні, Міської дитячої клінічної лікарні №6 у Дніпрі та Дніпровського обласного клінічного центру дитячої кардіології і кардіохірургії; Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» та Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові. Крім цього, вже закуплено обладнання для ще 5 лікарень, найближчим часом його буде передано для лікування маленьких пацієнтів.

Проєкт здійснюється у партнерстві з МБФ «Українська Біржа Благодійності», яка провела моніторинг дитячих медичних закладів України та досконало знає їхні реальні потреби. Кошти, які абоненти жертвують через СМС, не обтяжуються податками. 100% пожертв перераховуються УББ на реалізацію проєкту.

Читайте також: Київстар уже виділив близько 60 мільйонів на боротьбу з коронавірусом

«Увесь світ переживає дефіцит якісних медичних апаратів і витратних матеріалів та не припиняє боротися з пандемією коронавірусу. І Україна не виняток. Але інші хвороби не стали на паузу і не пішли на карантин. Окрім боротьби з COVID-19 нам не слід забувати, що кожного дня українські медики рятують дітей від онкології та різноманітних кардіологічних хвороб. Українським малюкам все ще потрібна допомога, і ми вдячні, що абоненти Київстар виявилися саме тими, хто не кидає у біді, а продовжує підтримувати й допомагати. 3 мільйони гривень для проєкту «Дитяча надія» - це ще один крок до щасливого дитинства без хвороб, яке ми можемо дати нашим дітям», - підкреслила директор Міжнародного благодійного фонду «Українська Біржа Благодійності» Ірина Гуцал.

Усі абоненти передплаченого зв’язку Київстар мають можливість обрати напрямок допомоги (онко- чи кардіо-) та один з чотирьох регіонів країни (Київ, Дніпро, Львів та Одеса), в лікарні яких будуть спрямовані їхні благодійні внески. Пожертва може бути разовою - від 1 до 3000 гривень, або регулярною – 2, 5, 10, 15 та 20 гривень. Регулярна пожертва буде здійснюватися автоматично після кожного поповнення рахунку від 40 грн.

Як повідомлялося, компанія Київстар виділила 30 мільйонів гривень благодійної допомоги на боротьбу з COVID-19 в Україні. На ці кошти буде закуплено 10 апаратів ШВЛ та 20 моніторів пацієнта від німецького виробника Drager, а також витратні матеріали, що забезпечать роботу обладнання протягом року. Решту благодійних коштів буде спрямовано на засоби особистого захисту для українських медиків. Також Київстар витратив ще понад 30 мільйонів гривень на реалізацію ініціатив, що спрямовані на підтримку суспільства та країни. Зокрема, бонуси медичним працівникам, безкоштовні консультації у додатку «Doctor online», нетарифікований доступ до "гарячих ліній" та офіційних ресурсів по COVID-19.

Фото з відкритих джерел

Інфографіка: Київстар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-