Понад 335 тисяч сімей ФОПів отримають допомогу на дітей – Мінсоцполітики

Понад 335 тисяч сімей ФОПів отримають допомогу на дітей – Мінсоцполітики

Укрінформ
У Міністерстві соціальної політики планують провести виплати допомоги на 414 тисяч дітей із 337 тисяч сімей фізичних осіб-підприємців.

Про це інформує пресслужба міністерства.

У Мінсоцполітики інформують, що Кабінет міністрів України виділив 1,6 млрд грн із фонду боротьби з коронавірусом для надання допомоги на дітей фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої і другої групи платників єдиного податку, більшість з яких працює у сфері послуг.

За словами міністра соціальної політики Марина Лазебної, найближчим часом, після погодження з бюджетним комітетом Верховної Ради України, програма повністю запрацює.

«Таке рішення уряду дасть можливість провести виплати допомоги на 414 тисяч дітей з 337 тисяч сімей фізичних осіб-підприємців», - ідеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики нагадують, що відповідно до постанови Кабінету міністрів України «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми», ухваленої 22 квітня 2020 року, допомога на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої та другої групи платників єдиного податку, надаватиметься на кожну дитину до 10-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму (для дітей віком до 6 років – 1 779 грн; для дітей віком від 6 до 10 років – 2 218 гривень).

Читайте також: Підвищені виплати у травні отримають 8,4 мільйона пенсіонерів

Виплату допомоги запроваджено на період карантину та на один місяць після дати його скасування.

Як повідомлялося, З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-