За час епідемії зменшилась кількість викликів екстреної меддопомоги – МОЗ

За час епідемії зменшилась кількість викликів екстреної меддопомоги – МОЗ

Укрінформ
Кількість викликів екстреної медичної допомоги в Україні впродовж епідеміологічного процесу знижується.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Бригади екстреної медичної допомоги виїздять на всі виклики. Я хочу звернути увагу, що кількість викликів екстреної медичної допомоги в Україні впродовж епідеміологічного процесу знижується і не є критично високою, як можна було очікувати під час епідемії", - сказала Микичак.

Вона зазначила, що, окрім бригад екстреної медичної допомоги, в більшості територіальних амбулаторних поліклінічних закладів створені бригади невідкладної медичної допомоги.

Читайте також: Заклики достроково вийти з карантину наражають на небезпеку — Шмигаль

Також вона зазначила, що органи місцевого самоврядування мають подбати про довезення до лікарень тих пацієнтів, які щодня потребують необхідних медичних процедур, таких як: гемодіаліз, процедури хіміотерапії чи променевої терапії та вакцинація.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 30 квітня в Україні лабораторно підтверджено 10 406 випадків захворювання на COVID-19, одужали 1238 осіб, летальних випадків 261. За добу зареєстровано 540 нових випадків COVID-19.

З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-