У бюджеті МОЗ закладені кошти на лікування пацієнтів за кордоном

У бюджеті МОЗ закладені кошти на лікування пацієнтів за кордоном

Укрінформ
Кошти на лікування пацієнтів за кордоном зарезервовані в бюджеті Міністерства охорони здоров'я.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є низка пацієнтів, які потребують лікування, яке поки що не проводиться в Україні. Це насамперед трансплантація кісткового мозку. Кошти на лікування таких пацієнтів у закордонних клініках передбачені в бюджеті МОЗ. Вони зарезервовані, та їх в достатній кількості, принаймні на сьогодні", - сказала вона.

Микичак зазначила, що станом на сьогодні практично всі європейські клініки, які приймають наших пацієнтів, закриті на прийом планових пацієнтів, аналогічно, як і в Україні. За її словами, як тільки клініки будуть відкриті, то українські пацієнти зможуть отримати допомогу в цих клініках. Це насамперед клініки Білорусі, Польщі, Італії, Туреччини.

Микичак додала, що наразі питання протокольної терапії забезпечується у спеціалізованих клініках в Україні.

Читайте також: В Охматдиті провели першу неродинну трансплантацію кісткового мозку

З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня 2020 року.

Як повідомлялося, у світі - понад 3,2 мільйона випадків COVID-19, одужали понад 1,3 мільйона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-