Захист Левіна відмовився від апеляції на арешт підзахисного — суд

Захист Левіна відмовився від апеляції на арешт підзахисного — суд

Укрінформ
Захист підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна відмовився від апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції щодо застосуваня до Левіна запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це інформує пресслужба Київського апеляційного суду.

"У зв’язку з відмовою сторони захисту від апеляційної скарги, апеляційне провадження про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного у причетності до нападу на Катерину Гандзюк закрито", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 29 квітня 2020 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду у відкритому судовому засіданні розглянула заяву сторони захисту про відмову від апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді Печерського расуду Києва від 17 березня, якою задоволено клопотання старшого слідчого слідчого управління ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та застосовано до Левіна запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"За результатом апеляційного розгляду апеляційне провадження за апеляційною скаргою сторони захисту на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 17 березня 2020 року закрито", - поінформували у суді.

Читайте також: Справа Гандзюк: активісти знову прийшли під будинок Венедіктової

Як повідомлялося, 27 квітня Офіс генпрокурора та СБУ оголосили про завершення слідства у справі щодо організації нападу на Катерину Гандзюк.

Натомість активісти виступили із заявою, що справу передають до суду, не завершивши всіх слідчих дій.

Увечері 27 квітня ініціативна група "Хто замовив Катю Гадзюк?" провела акцію протесту проти рішення про завершення розслідування справи про вбивство активістки.

Зокрема, кілька десятків учасників акції встановили портативну колонку та скандували "Венедіктова, виходь!" під будинком у центрі Києва, в якому, за словами активістів, мешкає генпрокурор.

29 квітня активісти знову прийшли під будинок у Києві, де проживає Венедіктова.

Читайте також: Батько Гандзюк вважає, що генпрокурор виконала вимогу адвокатів Мангера

До цьго активісти у Facebook-спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?" повідомили, що під домом, де живе Венедіктова, було замальовано надпис "Тут живе подруга вбивць", і поінформували, що знову прийдуть під дім, де живе генпрокурор, у середу.

Під будинком, де проживає генпрокурор, з'явився новий надпис, зроблений білою і червоною фарами за допомогою балончиків: "Венедіктова - вбивця справи Гандзюк".

Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

За підозрою у причетності до вбивства були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада 2018 року стало відомо про арешт Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але той вийшов під заставу у 2 млн 497,3 тисячі гривень.

6 червня п’ятьох безпосередніх виконавців нападу засудили до позбавлення волі терміном від 3 до 6,5 року.

Читайте також: ТСК у справі Гандзюк збереться в четвер, щоб заслухати Баканова і Венедіктову

У січні цього року в Болгарії за організацію нападу на Катерину Гандзюк затримали Олексія Левіна, помічника-консультанта депутата Херсонської облради. 16 березня його екстрадували в Україну.

На думку слідчих, Левін є ключовою фігурою, яка пов'язує виконавців ("групу Торбіна") і замовників нападу на Гандзюк. Саме він підозрюється в організації цього злочину, підбурюванні до його виконання, наданні інформації, зокрема, про місце проживання Гандзюк.

У березні суд продовжив строк розслідування справи проти Левіна до 29 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-