Зі США планується кілька спецрейсів для евакуації українців – Єльченко

Зі США планується кілька спецрейсів для евакуації українців – Єльченко

Укрінформ
Посольство України в США разом з авіакомпанією "Міжнародні авіалінії України" працюють над можливістю відправки кількох додаткових спецрейсів для повернення українських громадян додому вже в перших числах травня.

Про це під час онлайн-конференції 29 квітня, організованої Американсько-Українською Діловою радою (USUBC) розповів посол України в США Володимир Єльченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми з "Міжнародними авіалініями України" намагаємося організувати серію спеціальних рейсів у перші дні травня з Маямі, Нью-Йорка й, напевно, інших міст", - зазначив український посол.

У цьому зв'язку він підкреслив, що в період з початку пандемії зі США було репатрійовано майже 1,2 тис. громадян України чотирма авіарейсами з Нью-Йорка, Вашингтона, а також Маямі. Водночас, станом на зараз, прохання про допомогу висловила ще приблизно така ж кількість українських громадян.

Читайте також: З Нідерландів готуються повернутися спецрейсом щонайменше 110 українців

"Наразі ми маємо ще близько 1200 людей, які зареєстровані в нашому списку в посольстві – тих, хто або потребує нашої підтримки, або бажає повернутися в Україну якнайшвидше", - зазначив посол.

Він запевнив, що зараз над цим працює більша частина дипломатів Посольства України в США. Паралельно, зауважив Єльченко, посольство співпрацює з американськими партнерами з метою розширення підтримки для України в період пандемії.

"Ми вдячні американській стороні за надання додаткових $9,1 млн в якості гуманітарної підтримки та допомоги у сфері охорони здоров'я Україні в контексті протистояння COVID-19", - зауважив посол.

Читайте також: МАУ: Вилетіти з Києва спецрейсами можуть лише іноземці, а повернутися — українці

У цьому зв'язку він повідомив, що обговорюватиме з керівництвом USAID можливості для збільшення цієї допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-