Розгін Майдану: про підозру повідомили ексбійцю

Розгін Майдану: про підозру повідомили ексбійцю "Беркуту"

Укрінформ
Слідчі Держбюро розслідувань повідомили про підозру ексміліціонеру полку особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в місті Києві.

Про це інформує пресслужба ДБР.

"Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора, повідомили про підозру колишньому міліціонеру полку особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в місті Києві", - йдеться у повідомленні.

За даними ДБР, експравоохоронець підозрюється у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалось насильством, службовому підробленні та у вчиненні службовою особою за попередньою змовою групою осіб незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів тощо (ч. 2 ст. 365 та ч. 1 ст. 366, ст. 340 ККУ).

Читайте також: Розгін Майдану: справи двох чиновників МВС Києва передали до суду

Слідство встановило, що 30 листопада 2013 року підозрюваний перевищив свої службові повноваження та затримав учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності.

"Під час затримання експравоохоронець застосував до потерпілого фізичну силу, чим незаконно перешкодив організації та проведенню зборів. У подальшому підозрюваний склав рапорт про затримання потерпілого, до якого вніс завідомо неправдиві відомості", - уточнили у ДБР.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-