Виплата допомоги ветеранам війни: у Мінсоцполітики розповіли про деталі

Виплата допомоги ветеранам війни: у Мінсоцполітики розповіли про деталі

Укрінформ
Напередодні травневих свят понад 1 млн ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань отримають грошову допомогу в сумі від 900 до 4 120 грн залежно від категорії.

Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна під час брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щороку напередодні травневих свят понад мільйон ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань отримують щорічну разову грошову допомогу до 5 травня. У 2020 році розмір такої допомоги становитиме від 900 грн до 4 тис. 120 гривень залежно від категорії», - сказала Лазебна.

Вона розповіла, що ветерани війни першої групи інвалідності отримають 4 120 грн, другої групи - 3 640 грн, третьої групи - 3 160 грн, учасники бойових дій – 1 390 грн , особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, - 4120 грн.

Читайте також: Підвищені виплати у травні отримають 8,4 мільйона пенсіонерів

Водночас членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, виплатять по 900 грн.

«Нам було дуже важливо, щоб цю доплату люди отримали вчасно. Кошти вже повністю перераховані органам соціального захисту населення на наші регіони в сумі 1,3 млрд грн. Я знаю, що станом на вчора 843 тис. пенсіонерів уже отримали такі грошові виплати», - додала міністр соціальної політики України.

Вона висловила сподівання, що в найближчі два тижні ця програма буде повністю профінансована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-