Музей Голодомору створив онлайн-сторінку

Музей Голодомору створив онлайн-сторінку "Свідчення"

Фото
Укрінформ
Національний музей Голодомору-геноциду створив сторінку "Свідчення" - єдиний онлайн-ресурс, де будуть зібрані історії очевидців Голодомору 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Про це повідомили в музеї.

"Сьогодні сторінка "Свідчення" містить 250 історій. Щомісяця ресурс наповнюватиметься новими спогадами свідків і новими позначками на карті України. Щоб долучитися до наповнення сторінки, українці можуть передати до музею родинні історії, фото або контакти свідків Голодомору та масових штучних голодів", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, кожен користувач ресурсу може відшукати свідчення за місцем, часом або хештегом, щоб дослідити історію Голодомору-геноциду та масових штучних голодів через спогади очевидців зі свого міста або села, району чи області.

Онлайн-ресурс містить відео- та аудіосвідчення, фото та оцифровані текстові спогади про Голодомор-геноцид і масові штучні голоди 1921-1923 та 1946-1947 рр. Вони упорядковані тематично та за адміністративно-територіальним принципом.

Читайте також: Гроші на форум пам'яті жертв Голодомору витрачалися через Рrozorro - В'ятрович

Нині найбільш наповненим є розділ "Голодомор-геноцид 1932-1933 рр.". В його основі - матеріали, зібрані співробітниками Музею Голодомору в межах проєкту "Усна історія Голодомору". Під час реалізації проєкту були записані аудіо- та відеосвідчення очевидців Голодомору з різних областей України.

На сайті також є свідчення із фондів музею, зібрані та передані до музею краєзнавцями, студентами, школярами, установами та організаціями.

Зазначається, що над підготовкою матеріалів для наповнення онлайн-ресурсу працювала не лише команда музею, а й волонтери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-