Уряд виділив 100 мільйонів на закупівлю апаратів ШВЛ

Уряд виділив 100 мільйонів на закупівлю апаратів ШВЛ

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив виділення 100 млн грн на закупівлю 200 апаратів штучної вентиляції легень

Відповідне рішення було ухвалене 29 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Проєкт постанови Кабінету міністрів про виділення коштів на закупівлю апартів штучної вентиляції легень. Проєкт розроблено на виконання протокольного рішення уряду від 24 квітня, відповідно до вимог порядку використання коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Пропонується виділити на безповоротній основі МОЗ 100 млн грн з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою 100 млн грн. За рахунок коштів планується закупити орієнтовно 200 сучасних апаратів штучної вентиляції легень, які відповідають всім необхідним технічним критеріям. Ми розглядаємо зараз закупівлю саме у вітчизняних виробників“, - сказав на засіданні уряду міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Він додав, що була проведена відповідна експертиза цих апаратів ШВЛ на відповідність всім необхідним критеріям.

Читайте також: ШВЛ, маски та костюми: МОЗ отримало гумдопомогу на 80 мільйонів

Водночас Степанов зауважив, що закупівля апаратів ШВЛ "або інших засобів захисту, буде відбуватися виключно в рамках законодавства, через уповноважені компанії, які повинні згідно з законом закуповувати в тому числі і ці речі".

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 29 квітня підтверджено 9866 випадків COVID-19, з них 250 летальних, 1103 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 456 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-