У Раді Європи очікують від України прогресу в розслідуванні вбивства Шеремета

У Раді Європи очікують від України прогресу в розслідуванні вбивства Шеремета

Доповідь
Укрінформ
Партнери у Раді Європи в сфері захисту представників ЗМІ очікують від уряду України прогресу в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це йдеться в щорічній доповіді "Руки геть від свободи преси: атаки на ЗМІ в Європі не мають стати новою нормою" організацій-партнерів Платформи Ради Європи щодо сприяння захисту журналістики і безпеки журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Партнерські організації Ради Європи також чекають на прогрес після оголошення про арешт п'яти підозрюваних у зв'язку з убивством у 2016 році Павла Шеремета", - йдеться в доповіді.

Читайте також: Підозрювану у справі Шеремета Кузьменко залишили під вартою

У доповіді наголошується, "ніхто з винних у загибелі восьми журналістів, убитих в Україні з 1992 року, дотепер не був притягнутий до відповідальності". Автори доповіді підкреслюють, що "судження авторів цієї публікації не обов'язково збігаються з офіційною позицією Ради Європи".

Як повідомлялося, Парламентська асамблея Ради Європи у своїй резолюції, прийнятій на зимовій сесії 2020 року, визначила, зокрема, Україну та Францію, як країни, які найбільш щільно та ефективно співпрацюють з Платформою в сфері захисту журналістів.

Читайте також: Розслідування справи Шеремета продовжили до червня

Партнерами РЄ в підтриманні Платформи виступили: Європейська федерація журналістів, Міжнародна федерація журналістів, Асоціація журналістів Європи, "Артикль 19", Репортери без кордонів, Комітет захисту журналістів, Індекс цензури, Міжнародний інститут преси, Міжнародний інститут безпеки новин, "РОРІ-ПЕК ТРАСТ", Європейський союз мовників, "Пен-інтернешнл", Європейський центр свободи преси і ЗМІ, "Фрі прес анлімітед".

Нагадаємо, про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 12 грудня 2019 року.

Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

Читайте також: Справу Шеремета взяв на контроль заступник генпрокурора Трепак

Кузьменко й Антоненко наразі перебувають у СІЗО. У Дугарь запобіжний захід - у вигляді нічного домашнього арешту.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-