Зеленський закликає МОЗ не зменшувати кількість тестувань у вихідні та свята

Зеленський закликає МОЗ не зменшувати кількість тестувань у вихідні та свята

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський напередодні травневих свят закликав Міністерство охорони здоров’я не зменшувати кількість тестувань на COVID-19 у вихідні та святкові дні.

Про це глава держави заявив на щоденній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, повідомляє пресслужба Президента.

«У вихідні та свята кількість тестів має бути такою самою, як і в будні, аби на наступний день після свят ми не «губили» нових хворих, а опісля не отримували спалахи. Вчасне виявлення інфекції – це й допомога самому пацієнту, і запобігання поширенню хвороби. Цього року свята справді вимагають дотримання правил як від влади, так і від людей. Але це робиться лише для того, щоб ми всі могли радіти святам у наступні роки», – сказав Зеленський.

Як зазначалося на нараді, в Україні кількість хворих за добу досі перевищує кількість тих, хто одужав, а тому триває зростання кількості хворих на COVID-19. Зокрема, за минулу добу було зафіксовано 456 нових випадків, 111 осіб – одужали.

Серед лідерів за захворюваністю на COVID-19 залишаються Чернівецька, Тернопільська області та місто Київ.

Читайте також: Степанов розповів, де найбільше нових випадків коронавірусу

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пояснив на нараді, що всі 11 померлих за останню добу мали серйозні супутні захворювання, зокрема серцево-судинні, цукровий діабет, проблеми з легенями. Це ускладнило перебіг COVID-19 та призвело до смерті. Очільник МОЗ також поінформував, що в середньому перебіг хвороби в Україні від моменту виявлення до негативного ПЛР-тесту, тобто одужання, триває 18-21 день.

Читайте також: Діагноз "коронавірусна хвороба" встановлюють лише після ПЛР-тестування - Степанов

Як повідомлялося, станом на ранок 29 квітня в Україні підтверджено 9866 випадків COVID-19, з них 250 летальних, 1103 пацієнти одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-