Українські військові літаки доправили вже 150 тонн медвантажів

Українські військові літаки доправили вже 150 тонн медвантажів

Фото
Укрінформ
Разом із цивільними літаками авіаліній «Антонова» гуманітарні рейси виконують військові транспортники Іл-76МД Повітряних Сил ЗСУ, які вже перевезли близько 150 тонн медичного вантажу з Китаю до України та країн Європи.

Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Літаки Повітряних Сил уже здійснили два рейси з Китаю до України та три рейси з КНР до Румунії. Кожен борт перевіз близько 30 тонн спеціального медичного вантажу», - цитує пресслужба начальника авіації Командування Повітряних Сил ЗС України Сергія Голубцова.

Як зазначається, рейси здійснюють у рамках повітряного мосту між Україною та Китаєм, налагодженого з метою максимально оперативного постачання найнеобхідніших медичних засобів для виявлення та протидії поширенню COVID-19.

Читайте також: Румунія подякувала Україні за доставку медзасобів із Китаю

У пресслужбі також повідомили, що найближчим часом українські військові льотчики можуть бути залучені до повітряної доставки медзасобів до країн Балтії та країн Близького Сходу.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 29 квітня зафіксовано 3 148 417 випадків COVID-19. Одужали 962 344 пацієнтів, померли 218 368.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-