«Женевський заклик» запускає інформкампанію на підтримку медиків на Донбасі

«Женевський заклик» запускає інформкампанію на підтримку медиків на Донбасі

Відео
Укрінформ
Міжнародна організація «Женевський заклик» (Geneva Call) запускає інформаційну кампанію «У війни теж є правила» з просування гуманітарних норм у сфері доступу до охорони здоров'я і захисту медицини у зоні збройного конфлікту в Україні.

Про це Укрінформу повідомили в українському офісі організації.

«За часів епідемії особливо важливо, щоб усі воюючі сторони дотримувалися правил війни. Необхідно гарантувати безпечну роботу медустанов і лікарів, забезпечити доступ населення до послуг охорони здоров'я», - наголошується в повідомленні.

Як зазначається, кампанія «У війни теж є правила» міститиме відеоролики, статті та інформаційні матеріали, що демонструватимуть правила захисту медичного персоналу та медичного транспорту, а також доступу до послуг охорони здоров'я для всіх, хто цього потребує в умовах збройного конфлікту.

Відеоролики можна переглянути українською: «Доступ до медичної допомоги»«Захист охорони здоров’я» ; а також російською: «Доступ к медицинской помощи»«Защита здравоохранения».

Більше інформації на сайті warhasrules.org.

Читайте також: "Тиші" на Донбасі немає, і за це розплачуються мирні жителі - керівник місії ОБСЄ

«Женевський заклик» - нейтральна і неупереджена неурядова організація зі штаб-квартирою у Женеві, Швейцарія, що займається захистом цивільного населення у збройних конфліктах. Захист медичних місій - один з найголовніших напрямків діяльності організації. Мета проекту «Кожен має право на медичну допомогу» - ознайомити цивільне населення та військових із правилами війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-