Настоятель Почаївської лаври не дотримав обіцянок закрити храм на Великдень

Настоятель Почаївської лаври не дотримав обіцянок закрити храм на Великдень

Укрінформ
Настоятель та духовенство Свято-Почаївської лаври порушило обіцянки про закриття храму на Великдень.

Таку заяву зробив голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський під час суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу".

"Я особисто розмовляв з владикою ще заздалегідь, орієнтовно десь 3-4 тижні тому. Зокрема, йшлося про певні домовленості щодо закриття їхнього лаврського готелю. Так, його закрили, як і домовлялися. Пізніше перемовини із духовенством лаври вів начальник головного управління поліції у Тернопільській області. Деякі домовленості були виконані, деякі – ні. Зокрема, щодо дезінфекції територій лаври, інші речі, то вони були виконані. Але все-таки, лаврські церкви не були закриті. Богослужіння відбувались не тільки ззовні, як ми домовлялися, але й в храмі, куди прийшло багато людей", - підкреслив Стефанський.

Читайте також: Настоятель Святогірської Свято-Успенської лаври скаже, хто був на богослужінні у Великдень

Він також сказав, що своїм рішенням районна влада Кременеччини повністю заблокувала місто Почаїв на вхід і на вихід. Зачинена і Почаївська лавра. Тобто, намісником лаври були виконані ті домовлення, про які йшлося ще до Великодня.

Стефанський також сказав, що місцеве населення підтримує таке рішення районної влади, щодо блокування міста, хоча є й такі, які мають протилежну думку.

"Ми не мали права допустити розповсюдження того коронавірусу на весь Кременецький район, Тернопільську область і далі. Тому, думаю, поступили правильно", - додав голова районної ради.

Також, за його словами, епідеміологи визначили місто Почаїв із 8-тисячним населенням повністю контактним. На той момент, коли були запроваджені жорсткі заходи, вже було 30 захворілих.

Нині ж їх стало вже 46 і, за словами Володимира Стефанського, на ранок 24 квітня, ця кількість може збільшиться ще на 13-15 осіб.

Читайте також: Всіх, хто був у Святогірській лаврі на Великдень, хочуть протестувати на COVID-19

Як повідомляло агентство, Свято-Успенську Почаївську лавру 21 квітня закрили на карантин, а навколо міста Почаєва встановлено карантинно-пропускні пости.

На них цілодобово несуть службу поліцейські, рятувальники, військовослужбовці Кременецького військового комісаріату.

За словами начальник ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, заїжджати у місто чи виїжджати з нього дозволено лише медикам, працівникам соціальних служб та людям, які забезпечують населений пункт продовольством, лікарськими засобами та спецтранспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-