Цифрові біометричні паспорти та ID-картка уже в «Дії» - Зеленський

Цифрові біометричні паспорти та ID-картка уже в «Дії» - Зеленський

Відео
Укрінформ
Цифровова ID-картка та біометричний закордонний паспорт громадянина України уже доступні у мобільному застосунку "Дія".

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час онлайн-презентації цифрових паспортів у «Дії», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми були десяті у світі, хто запровадив цифрові водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію. Тепер стали одними з перших, хто реалізував цифрові паспорти і точно перші, хто надав їм такі ж юридичні права, що мають пластикові чи паперові», - сказав Зеленський.

Він додав, що українці вже сьогодні мають можливість використовувати паспорт у смартфоні для багатьох життєвих ситуацій - від пред’явлення поліції в умовах карантину до отримання банківських чи державних послуг.

Читайте також: За тиждень студентський квиток у додатку "Дія" зробили майже 49 тисяч користувачів

У цьому контексті Президент висловив сподівання, що після завершення карантину цифровий паспорт стане невід’ємною частиною життя для понад 19.5 млн громадян України, які сьогодні мають ID-картку чи біометричний паспорт громадянина.

У свою чергу, віцепрем'єр-міністр -міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підкреслив, що на порталі "Дія" вже можна онлайн отримати 27 адмінпослуг.

"Сьогодні ми презентуємо, я дуже цим пишаюся, електронні паспорти як закордонні, так і паспорти громадян України", - сказав Федоров.

Він нагадав, що вже є можливість використовувати у застосунку "Дія" електронні студентські квитки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-