Посольство України в Польщі за місяць відповіло майже на 70 тисяч звернень

Посольство України в Польщі за місяць відповіло майже на 70 тисяч звернень

Ексклюзив
Укрінформ
За перший місяць обмежень у пересуванні після закриття кордонів у зв’язку з епідемію COVID-19 Посольство України в Польщі відповіло у телефонному та електронному режимах майже на 70 тисяч запитів.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла керівник консульського відділу Посольства України в Польщі Світлана Криса.

“З 15 березня по 15 квітня у посольстві оброблено більше 6 тис. електронних звернень, по 10-ти телефонних цілодобових лініях надано відповіді на більш ніж 60 тис. дзвінків на мобільні телефони, і понад 2,5 тис. дзвінків на стаціонарні телефони”,- повідомила консул.

За її словами, до 7 квітня (тоді Київ ввів заборону на піший перетин кордону) трудові мігранти з України найбільше цікавилися, як виїхати з Польщі в умовах чинних обмежень. Після цієї дати українці частіше звертаються до Посольства з такими питаннями: як повернутися до Польщі, як продовжити термін перебування в Польщі по безвізу, як відбувається обсервація в Україні, чи вона є обов’язковою, як доїхати додому в Україні в умовах обмеження роботи громадського транспорту?

Читайте також: Через пандемію зросли грошові перекази від заробітчан

Як поінформувала Криса, в основному із запитаннями до посольства звертаються українці, які перебувають чи перебували у Польщі по безвізовому режиму.

Керівник консульського відділу Посольства України в Польщі зазначила, що з 15 березня по 15 квітня оформлено 20 документів на вивезення трун та урн з прахом в Україну. За цей час також оформлено 28 свідоцтв на повернення громадян України додому у зв’язку із втратою ними документів.

Згідно з даними Посольства України в РП, з 15 березня по 15 квітня в Україну повернулося майже 170 тис. українських трудових мігрантів.

Читайте також: Польський банк нарахував серед своїх клієнтів понад 100 тисяч українців

Зараз щодня українсько-польський кордон у двох діючих пунктах пропуску “Краківець-Корчова” і “Ягодин-Дорогуськ” перетинають кількасот осіб. На ці пункти пропуску щодня виїжджають українські консули з генконсульств України в Любліні та Кракові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-