На Великдень вірян пускатимуть до храмів лише по двоє і після богослужінь

На Великдень вірян пускатимуть до храмів лише по двоє і після богослужінь

Укрінформ
Поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Пасхальних служб.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт, інформує пресслужба міністерства.

"Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету міністрів про недопущення розповсюдження на території України COVID-19 в разі скупчення людей біля храмів буде діяти в декілька етапів. Перший етап – це роз’яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля приходів", - заявив він.

Тандіт нагадав, що в самих храмах можуть бути присутні лише ті, хто забезпечують службу, а прихожани зможуть відвідати храм після служби - максимум по дві людини.

Читайте також: Епіфаній закликав усіх залишатися вдома на Великдень

"МВС вживає безпрецедентні заходи для захисту здоров’я наших громадян... Під час богослужінь в церкві можуть бути присутні максимум 10 людей, і це не прихожани. Це лише ті люди, які забезпечують службу і допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І звичайно, всі вони мають бути в масках. Сама паства зможе заходити в храм після служби, якщо це малий приход – по одній людині, якщо великий – по дві людини», - сказав Тандіт.

Радник міністра також наголосив, що правоохоронці не допустять скупчення людей біля храмів.

Як повідомлялося, МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення свят: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція доступна для всіх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-