Міжнародний комітет Червоного хреста бере участь у звільненні полонених

Міжнародний комітет Червоного хреста бере участь у звільненні полонених

Заява
Укрінформ
Міжнародний комітет Червоного хреста бере участь у черговому етапі взаємного звільнення утримуваних осіб, під час якого на підконтрольну уряду територію будуть повернуті 19 громадян України, які незаконно утримувалися в ОРДЛО.

Про це йдеться у заяві, оприлюднено на сайті МКЧХ.

«Сьогодні з раннього ранку команди МКЧХ готові до виконання своєї ролі нейтрального посередника, у той час як сторони конфлікту на сході України звільняють затриманих та переводять їх до тимчасових місць проживання, перш ніж вони зможуть безпечно зустрітися зі своїми сім’ями», - йдеться у заяві.

У МКЧХ підкреслили, що звільнення затриманих має велике гуманітарне значення, оскільки люди повертаються до своїх рідних по обидві сторони лінії зіткнення. І це відбувається в той час, коли всі потребують затишку і турботи.

Як повідомляв Укрінформ, вранці у четвер розпочався черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб, під час якого на підконтрольну уряду територію будуть повернуті 19 громадян України, які незаконно утримувалися в ОРДЛО.

Читайте також: Переговори про визволення українців з окупованого Криму та РФ тривають — Єрмак

Омбудсмен Людмила Денісова вже опублікувала у соцмережі фото з першими дев'ятьма визволеними з полону.

Нещодавно учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про новий обмін полоненими перед Великоднем, який цього року відзначається 19 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-