"Величезна користь" для Росії: В’ятрович прокоментував виклик на допит у ДБР

Укрінформ
Народний депутат із фракції партії "Європейська солідарність" Володимир В’ятрович, якого викликали на допит у ДБР як свідка у справі про проведення форуму пам’яті жертв Голодомору, вбачає в цьому політичні переслідування та реалізацію російського сценарію.

Про це він сказав у коментарі телеканалу "Прямий", повідомляє пресслужба політсили.

"У 2018 році до 85-х роковин Голодомору нами було організовано великий міжнародний захід за участю дослідників з цілого світу і українських дослідників. Ми два дні працювали, і я вважаю, що це був один з найважливіших заходів в контексті відзначення 85-х роковин Голодомору. Кілька місяців тому я дізнався, що мій колега Макс Бужанський подав заяву в ДБР щодо нібито неправомірних витрат на організацію цього форуму", – повідомив В’ятрович.

Він також додав, що вбачає в цьому політичні переслідування і "величезну користь" для Росії.

"Я в цьому вбачаю виключно політичні переслідування, продовження, на жаль, тих політичних переслідувань щодо нашої політичної сили, які тривають вже кілька місяців. Які зачепили і президента Порошенка, і мою колегу Софію Федину, а вчора буквально і Тетяну Чорновол. Особливої брутальності цьому надає те, що приводом для переслідування мене обрано, власне, захід, який присвячений поширенню правди про Голодомор. Від цього всього, вибачте, тхне якимось совком і бажанням, крім всього іншого, ще й залякати тих людей, які готові говорити правду про Голодомор, і знову таки в цьому вбачаю величезну користь Росії", – переконаний В’ятрович.

Читайте також: В'ятрович повідомив, що його викликають на допит у ДБР

Як повідомляв Укрінформ, раніше 15 квітня В'ятрович повідомив, що його викликають на допит у Державне бюро розслідувань як свідка в ініційованій Бужанським справі щодо проведення міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам пам'яті жертв Голодомору.

18 вересня 2019 року Кабінет міністрів звільнив голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, який обіймав цю посаду з березня 2014 року.

Читайте також: Глава ДБР запевняє, що у "справі Чорновол" діють у межах закону

14 листопада того ж року Центральна виборча комісія визнала В’ятровича обраним народним депутатом за списком партії "Європейська солідарність". Він став депутатом після того, як склала повноваження Ірина Луценко.

У листопаді 2019 року народний депутат від партії "Слуга народу" Максим Бужанський повідомив у Telegram, що звернувся до правоохоронців із заявою, в якій стверджує, що колишній голова Інституту національної пам'яті, а пізніше народний депутат від "ЄС" Володимир В'ятрович нібито присвоїв частину грошей Інституту, витрачених на проведення міжнародного форуму пам'яті жертв Голодомору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-