В'ятрович повідомив, що його викликають на допит у ДБР

В'ятрович повідомив, що його викликають на допит у ДБР

Укрінформ
Народний депутат із фракції "Європейська солідарність", ексдиректор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович  повідомив, що його викликають на допит у Державне бюро розслідувань як свідка у справі щодо проведення міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам пам'яті жертв Голодомору.

Про це В'ятрович повідомив у Facebook.

"Мене викликають на допит в ДБР. У якості свідка по справі, ініційованій Бужанським (народний депутат із фракції "Слуга народу" Максим Бужанський - ред.) - за проведення міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам пам‘яті жертв Голодомору. У нас знову садитимуть за правду про злочини комуністів?" - написав депутат.

В'ятрович додав, що виклик підписав слідчий Амелін.

"Виклик підписав слідчий Амелін, той самий, на якого я подав у суд за "непомічання" державної зради Єрмаком і Кучмою", - зазначив В'ятрович.

Як повідомляв Укрінформ, 18 вересня 2019 року Кабінет міністрів звільнив голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, який обіймав цю посаду з березня 2014 року.

Читайте також: Фракція "Євросолідарності" готова взяти Чорновол на поруки

14 листопада того ж року Центральна виборча комісія визнала В’ятровича обраним народним депутатом за списком партії "Європейська солідарність". Він став депутатом після того, як склала повноваження Ірина Луценко.

У листопаді ж народний депутат від партії "Слуга народу" Максим Бужанський повідомив у Telegram, що звернувся до правоохоронців із заявою, в якій стверджує, що колишній голова Інституту національної пам'яті, а пізніше народний депутат від "ЄС" Володимир В'ятрович нібито присвоїв частину грошей Інституту, витрачених на проведення міжнародного форуму пам'яті жертв Голодомору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-