Під ДБР проходить акція на підтримку Чорновол

Під ДБР проходить акція на підтримку Чорновол

Фото
Укрінформ
Біля будівлі Державного бюро розслідувань проходить акція за участю депутатів "Європейської солідарності" на підтримку Тетяни Чорновол.

Трансляцію з місця події веде телеканал "Прямий".

"Якщо називати речі своїми іменами - це частина плану капітуляції України. Тому все дуже серйозно. Росія... намагається дискредитувати Майдан, намагається переписати нашу історію. Тому що будь-яка окупація Російською Федерацією країни починалась з того, що треба було переписати героїчну історію цієї країни", - зазначила перед допитом у ДБР Тетяна Чорновол.

На акції, зокрема, виступили нардепи від "Європейської солідарності" Софія Федина, Ахтем Чийгоз, Андрій Парубій, Олексій Гончаренко.

Чорновол йде на допит в ДБР / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Учасники акції одягнені у медичні маски.

«Ми продовжуємо боротися за правду, яка б ситуація не була. Ми не боїмося, бо вже лякані... Було страшно, коли ми виходили на Майдан, і на нас спускали «Беркут», було страшно, коли почалася війна… І кожен, хто сьогодні порушує закон, кожен, хто десакралізує Майдан, кожен, хто хоче знищити права і свободи, волю до боротьби, він отримує відповідь, від усіх українців», - сказала народний депутат від "ЄС" Софія Федина.

Зі свого боку народний депутат Ахтем Чийгоз заявив, що «сьогоднішні процеси дуже нагадують і загалом ідуть по тому сценарію, по якому ФСБ сьогодні переслідує усіх активістів у Криму, які борються проти окупанта».

«Роль Партії регіонів у здачі Криму дуже була вирішальна, і процес 26 лютого, який був ще у період, коли Україна контролювала Крим… саме помста партійців Партії Регіонів, керівництва Партії регіонів, таких, як Бабіков, призвела до того, що тисячі наших співвітчизників сьогодні за ті події переслідуються. Очевидним є те, що сьогоднішні процеси – це помста за боротьбу патріотів за свою країну, помста за боротьбу проти окупації, помста за боротьбу , щоб бути самостійним», - уточнив Чийгоз.

Після цього присутні зайшли всередину приміщення ДБР.

Нардепи також зазначили, що планують проводити акцію підтримки і під час засідання у Печерському суді міста Києва.

Читайте також: Сторона обвинувачення не просила у суду дозолу на затримання Чорновол – ДБР

Раніше підтримати екснардепа Тетяну Чорновол закликав у Facebook Дмитро Булатов. Він запропонував "у масках та рукавичках" прийти 14 квітня о 13:30 під будівлю Печерського суду.

13 квітня Тетяна Чорновол повідомила про ймовірність проведення судового засідання у Печерському суді Києва одразу після допиту в ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат VIII скликання Тетяна Чорновол вранці 10 квітня повідомила в соцмережі, що в її будинку проводиться обшук. Вона також опублікувала скріншот постанови про обшук, де йдеться про події лютого 2014 року.

Згодом ДБР поінформувало, що їй повідомлено про підозру в умисному вбивстві внаслідок підпалу офісу "Партії регіонів" в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-