В Україні підтвердження якості отримали два виробники тест-систем на COVID-19

В Україні підтвердження якості отримали два виробники тест-систем на COVID-19

Укрінформ
В Україні підтвердження якості отримали двоє з п'яти національних виробників тест-систем на виявлення COVID-19, але наразі вони ще не можуть продавати велику кількість тестів.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю LB.

"В нас зареєстровано п’ять виробників. Всі вони розробили свої тест-системи і готові продавати їх нам. Але з них підтвердження якості отримали поки що двоє, це саме ті, чиї тести вже використовуються в лабораторіях. Коли наші лабораторії починають працювати на певних тест-системах, перших 5 позитивних і 10 негативних результатів передають в нашу референс-лабораторію, і вона підтверджує якість проведених досліджень", - сказав заступник міністра.

За його словами, тепер головне, щоб ці національні виробники готові були продавати велику кількість тестів. "Наразі, знаю, один благодійний фонд допоміг виробнику тестів закупити і довезти на територію України реактиви для масового виготовлення 20000 ПЛР-систем", - повідомив Ляшко.

Читайте також: Ляшко вважає, що коронавірус стане сезонним і повертатиметься циклічно

Він зауважив, що оскільки наразі ніхто з національних виробників не може надати таку кількість зразків, яка потрібна на централізованих закупівлях, то тест-системи "закуповуються невеликими партіями".

"Ми дали гроші нашим лабораторіям, і вони купують у міру необхідності. А ми централізовано забезпечуємо поставки реактивів – китайських і корейських", - розповів заступник міністра.

За його інформацією, на даний час в Україні уже використовуються тести "Українських генетичних технологій" і ще одного виробника, назву якого Ляшко не уточнив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-