МЗС закликає страхові компанії продовжити поліси українцям за кордоном

МЗС закликає страхові компанії продовжити поліси українцям за кордоном

Укрінформ
Працівники МЗС проводять консультації з провідними страховими компаніями України щодо продовження дії страхових полісів громадянам, які перебувають за кордоном і через пандемію коронавірусу не можуть повернутися на Батьківщину.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в п’ятницю, 10 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми виявили нову проблему, яка почала з’являтися у наших громадян, які перебувають за кордоном. Це завершення строку дії полісів страхування. Тобто, люди виїжджали, купували страхування на певний час, але вони досі перебувають за кордоном. У зв’язку з цим я доручив моїм колегам, співробітникам МЗС, провести консультації з ключовими страховими компаніями, які обслуговують українських туристів, щоб їм були продовжені терміни дії страхових полісів у зв’язку з форс-мажорними обставинами на той термін, протягом якого вони перебуватимуть за кордоном», - сказав Кулеба.

Він поінформував, що наразі кількість тих, хто залишився без чинного полісу страхування, становить 1546 осіб.

«Прошу страхові компанії підтримати нас у цих зусиллях», - закликав глава МЗС.

Читайте також: МЗС висловлює протест через вирок Кашуку в окупованому Криму

Кулеба також повідомив, що цього тижня до 15 369 осіб збільшилася кількість громадян, які стали учасниками програми «Захист». З них 6230 громадян готові залишатися у місці свого перебування і чекати завершення карантину, а решта наполягають на поверненні в Україну, зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, з 12 березня в Україні на карантин закрили навчальні й торгівельні заклади, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

25 березня уряд запровадив на всій території України режим надзвичайної ситуації до 24 квітня.

Кабінет міністрів також ухвалив рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну іноземців та закрив міжнародне пасажирське сполучення.

Від 7 квітня перетинати кордон пішки заборонено. В'їжджати на територію України можна тільки автомобілем. Для перетину відкриті 19 пунктів пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-