Групу українців евакуювали із США чартером авіакосмічної компанії

Групу українців евакуювали із США чартером авіакосмічної компанії

Фото
Укрінформ
Група з 15 українських громадян вилетіла сьогодні на Батьківщину з Вашингтонського міжнародного аеропорту чартерним літаком американської авіакосмічної компанії «Нортроп Грумман».

Про це повідомило у Facebook Посольство України в США.

Як поінформували у диппредставництві, компанія «Нортроп Грумман» вже декілька років співпрацює з українськими космічними бюро. У квітні вона планувала відправляти чартер, щоб забрати з України до США українських конструкторів, які допомагають в рамках проєкту зі створення ракети-носія «Антарес», який кожні пів року доставляє вантаж до Міжнародної космічної станції.

Посольство евакуювало українців зі США чартерним літаком американської авіакосмічної компанії/ Фото: Твіттер посольства

«Представники «Нортроп Грумман» люб’язно погодились на пропозицію наших дипломатів скористатись такою можливістю та на шляху Вашингтон-Київ забрати 15 українських громадян, які застрягли у США через карантинні обмеження», - зазначили у посольстві.

Читайте також: Деякі українці, які застрягли в Італії, мешкають на круїзному лайнері - посол

Українські дипломати зауважили, що цей випадок також є гарною нагодою нагадати, що ініційована МЗС України програма «Захист» діє. У цьому контексті вони повідомили, що спеціальний літак мав обмежену кількість місць та забрав лише тих громадян, які подались на програму до Посольства України в США та потребували невідкладної медичної, фінансової або побутової допомоги.

Посольство також подякувало всім причетним відомствам України, які дозволили разову посадку літака, з огляду на екстрену ситуацію.

Як уточнили Укрінформу в Посольстві України у Вашингтоні, загалом з початком пандемії до України вдалося евакуювати 914 громадян зі США, плюс 15 людей літаком компанії Northrop Grumman.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-