Звільнення не пізніше Великодня: Мінська група домовилася про списки - ОП

Звільнення не пізніше Великодня: Мінська група домовилася про списки - ОП

Укрінформ
Сторони Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі досягли принципових домовленостей щодо списків для взаємного звільнення утримуваних осіб.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України.

"Під час відеоконференції ТКГ були досягнуті принципові домовленості щодо списків для взаємного звільнення утримуваних осіб, а також дати – не пізніше Великодня", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у пресслужбі, за дорученням Президента України Володимира Зеленського українська сторона в Тристоронній контрактній групі ініціювала проведення переговорного процесу безперервно, у форматі відеоконференції.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак звернувся до учасників консультацій: "Я вдячний, що була підтримана наша пропозиція працювати, орієнтуючись на результат, та в більш інтенсивному режимі, зокрема в підгрупах, та обговорювати всі питання, щоб якнайшвидше досягти домовленостей. Україна прагне підвищити результативність засідань Тристоронньої контактної групи. Ми хочемо більш вагомих рішень, які допоможуть вирішити безпекові та гуманітарні проблеми на Донбасі".

Читайте також: Кулеба закликає не забувати про війну на Донбасі попри коронавірус

За його словами, першочергові зусилля доцільно спрямувати саме на вирішення безпекових і гуманітарних питань.

Єрмак підкреслив важливість повного, всеосяжного та безстрокового дотримання режиму припинення вогню на сталій основі.

Крім того, на засіданні ТКГ обговорили питання гуманітарного розмінування територій. Сторони мають надати ОБСЄ список таких об'єктів для розмінування та гарантувати безпеку на всіх ділянках.

Під час відеоконференції сторони ТКГ продовжили переговори щодо визначення наступних ділянок розведення сил та засобів на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-