Працівники Укрпошти отримають компенсацію в разі зараження коронавірусом

Працівники Укрпошти отримають компенсацію в разі зараження коронавірусом

Укрінформ
У разі захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19 та пред`явлення відповідної довідки працівники "Укрпошти" отримають виплату в розмірі 25 тис. грн.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Укрпошти.

"Якщо працівник матиме довідку про виявлення у нього коронавірусної інфекції COVID-19 з ознаками вираженої дихальної недостатності Укрпошта передбачає виплату 25 тис. грн на лікування", - йдеться в повідомленні.

При цьому увесь персонал Укрпошти, який працюватиме під час карантину, отримає також надбавку 15%.

"Для працівників відділень, кур’єрів дільниці «Кур’єрська доставка» та водіїв, що працюють на пересувних відділеннях і міжнародних маршрутах, які обслуговують клієнтів у період із 16 березня по 24 квітня, передбачена надбавка у розмірі 15% до посадового окладу за виконання особливо важливої роботи", - зазначили в компанії.

У той же час Укрпошта дозволила персоналу уникати спілкування з клієнтами у разі сумніву в його стані здоров`я.

"Якщо у листоноші виникають будь-які сумніви щодо незадовільного стану здоров’я клієнта, Укрпошта рекомендує уникати контакту з ним та попередити начальника відділення про таку ситуацію. Також компанія розробила спеціальну процедуру вручення пенсій та грошових виплат, щоб додатково убезпечити працівників. За наявності будь-якого ризику для здоров’я співробітників, керівництво Укрпошти залишає за собою право вносити корективи в режим роботи відділень та надання поштових і фінансових послуг", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Укрпошта не скорочуватиме персонал і зарплату на період карантину

За даними пресслужби, на сьогодні в Укрпошті працює понад 65 тисяч працівників, на забезпечення яких масками, окулярами, рукавичками, дезінфекторами для рук та прибирання тощо компанія витратила понад 25 млн грн. Зараз 70% відділень повністю забезпечені всім необхідним, а до кінця наступного тижня 100% працівників отримають засоби індивідуального захисту.

Як повідомлялося, Укрпошта у період кризи працює у звичайному режимі (з мінімальними обмеженнями) та забезпечує населення всіма необхідними послугами як у відділеннях, так і вдома: прийом комунальних платежів, видача грошових переказів, пенсій та інших виплат, розповсюдження періодичних видань, прийом та видача відправлень на експорт та імпорт, доставка ліків тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-