В Україну з Китаю загалом прибули п'ять літаків із медичним вантажем — ОП

В Україну з Китаю загалом прибули п'ять літаків із медичним вантажем — ОП

Укрінформ
В Україну з Китаю загалом прибули 5 літаків із медичним вантажем для протидії поширенню коронавірусної інфекції.

В Україну з Китаю загалом прибули 5 літаків з медзасобами для протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Про це розповів секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз у нас здійснено п'ять рейсів, окремо шостим рейсом забрали допомогу від Червоного Хреста з Женеви. Загалом п'ять рейсів було здійснено до Китаю...Ми привезли 250 тисяч ПЛР-тестів, 150 тисяч експрес-тестів, 358 респіраторів для лікарів, які працюють в інфекційних лікарнях та швидкій допомозі, 41 тисячу костюмів одноразових, 40 тисяч окулярів", - сказав Тимошенко.

Читайте також: Українські медики змінили алгоритм діагностики коронавірусу - Ляшко

Він додав, що також було завезено багато інших необхідних засобів захисту, і наголосив, що наразі ПЛР-тестів у лабораторіях достатньо на цей і наступний тиждень.

Тимошенко також зауважив, що в Україні всі підприємства, які можуть виготовляти маски для населення, - працюють на повну потужність, але цього вкрай недостатньо для України, тому і запустили так званий "повітряний міст" з Китаєм: "Ми туди кожного дня відправляємо літаки, і вони привозять різні засоби захисту"

"Ми фактично ділимо весь вантаж на три категорії. Перша - те, що ми веземо за потреби МОЗ до всіх закладів охорони здоров'я - маски, респіратори, окуляри тощо. Друга партія - це те, що везе соціально відповідальний бізнес, який хоче допомагати регіонам. Ми допомагаємо цьому бізнесу літаками. Наприклад, завдяки Петру Олексійовичу (Порошенку - ред), вони закупили 10 тисяч костюмів - ми допомогли літаком. Третій вид - вантаж для аптечних мереж", - пояснив Тимошенко.

Він зауважив, що аптечні мережі самі оплачують літаки, на яких везуть комерційний вантаж, а влада сприяє якнайшвидшій організації таких рейсів.

Читайте також: В Україні підтвердили 1072 випадки Covid-19, 27 летальних

Тимошенко додав, що також влада домовилася з великим київським виробництвом, яке випускає багаторазові костюми захисту і вони "зараз відвантажують 12 тисяч костюмів, це халати та комбінезони". Він уточнив, що ці костюми отримають швидка допомога та інфекційні лікарні.

За інформацією Тимошенка, наступний літак із медичними засобами в Україні очікують у понеділок.

Як відомо, раніше Президент Володимир Зеленський утворив Координаційну раду з протидії поширенню COVID-19 як консультативно-дорадчий орган при Президентові України.

В Україні станом на 22.00 п’ятниці, 3 квітня, зареєстровано 1072 випадки зараження коронавірусом, 27 осіб померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-