Депутата Дубневича залишили

Депутата Дубневича залишили "під зобов'язаннями" ще майже на місяць

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд продовжив процесуальні обов’язки, покладені на народного депутата України Ярослава Дубневича.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

"Вищий антикорупційний суд за клопотанням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького продовжив процесуальні обов’язки, покладені на народного депутата України 9 скликання, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у САП, строк дії обов'язків визначено в межах строку досудового розслідування - до 29 квітня 2020 року.

Читайте також: Холодницький очікує завершення слідства у справах Гладковского і Дубневича в березні-квітні

Підозрюваного зобов’язано прибувати за вимогою детектива, прокурора та суду; повідомляти про зміну місця проживання чи місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками та здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про притягнення народного депутата Ярослава Дубневича до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

За версією слідства, парламентарій лобіював виділення коштів з бюджету АТ «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів стрілочних переводів, запасних частин до них і комплектів роздільного скріплення становили, згідно з експертизою, понад 93 млн грн.

2 листопада ВАКС обрав Дубневичу запобіжний захід у вигляді застави 100 млн грн.

Вже 7 листопада Апеляційний суд змінив запобіжний захід на взяття під варту з можливістю внесення застави в розмірі 90 мільйонів гривень.

За Дубневича внесли заставу 8 листопада, того самого дня він вийшов із СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-