Сплеск безробіття очікується у другій половині квітня - центр зайнятості

Сплеск безробіття очікується у другій половині квітня - центр зайнятості

Укрінформ
В Україні сплеск безробіття, пов'язаного з карантином у зв’язку із загрозою поширення коронавірусу, очікується у другій половині квітня.

Про це сказала директор Державного центру зайнятості Ольга Макогон в інтерв’ю виданню «Мінфін», оприлюдненому на сайті ДЦЗ.

«За перші дні карантину сплеску заяв на реєстрацію в службі не було, але це пов’язується з багатьма об’єктивними причинами. Поки що роботодавці намагаються у різний спосіб зберегти персонал: скорочують робочий час, надають відпустки різних видів, переводять на дистанційну роботу тощо. Але, швидше за все, починаючи з другої половини квітня кількість офіційних звільнень збільшиться, а разом з цим і число зареєстрованих безробітних», - зазначила Макогон.

Водночас вона підкреслила, що у зв’язку з цим необхідно буде переглянути бюджет на 2020 рік.

«Видаткова частина бюджету на виплати допомог по безробіттю та по частковому безробіттю потребуватиме збільшення», - сказала директор центру.

Макогон додала, що оновлений макроекономічний прогноз Мінекономіки передбачає збільшення рівня безробіття з 8,1% до 9,4% у 2020 році. Однак цей показник не є тотожним кількості безробітних, зареєстрованих у центрі зайнятості.

Як повідомлялося, з 12 березня в Україні на карантин закрито навчальні й торговельні заклади, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Читайте також: Часткове безробіття: на час карантину держава платитиме допомогу

У трамваях, тролейбусах, автобусах, маршрутних таксі дозволяється перевезення кількості пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах.

14 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну іноземців та закрив міжнародне пасажирське сполучення. А з 17 березня закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

25 березня уряд запровадив на всій території України режим надзвичайної ситуації до 24 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-