Міносвіти спростовує фейки про карантин до 15 травня і скасування ЗНО

Міносвіти спростовує фейки про карантин до 15 травня і скасування ЗНО

Укрінформ
Поширювана у батьківських та вчительських групах інформація про продовження загальнонаціонального карантину до 15 травня та скасування зовнішнього незалежного оцінювання не відповідає дійсності.

Про це Міністерство освіти і науки повідомляє у Facebook.

"Інформація про начебто продовження загальнонаціонального карантину до 15 травня 2020 року та відміну ЗНО — фейк. Наразі вона активно поширюється у батьківських та вчительських групах з посиланням на Фейсбук-сторінку МОН. Однак ця інформація не відповідає дійсності", - заявляють у МОН.

У відомстві пояснили, що, за рішенням уряду, карантин триватиме до 24 квітня, і ця дата наразі залишається незмінною.

Читайте також: Міносвіти має план дій на випадок продовження карантину до серпня

Якщо ж буде ухвалене рішення про продовження карантину, Міністерство освіти і науки обіцяє повідомити про це на офіційних ресурсах, а також надіслати відповідні листи місцевим управлінням освіти.

У МОН нагадали, що 2020 року вступ до вишів відбуватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, тож скасування ЗНО є неприпустимим.

Читайте також: ЗНО обов’язково проведуть - у червні або пізніше

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 25 березня запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня з метою запобігання поширенню COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-