Екстреній медслужбі збільшать фінансування

Екстреній медслужбі збільшать фінансування

Укрінформ
Екстреній медичній службі збільшать фінансування, у першу чергу - за рахунок коштів, виділених урядом на лікування пацієнтів із коронавірусом.

Про це сказала т.в.о. голови Національної служби здоров’я України Оксана Мовчан під час онлайн-брифінгу на платформі Zoom щодо запуску другої хвилі медичної реформи в умовах пандемії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми надавали свої пропозиції, направляли до Міністерства охорони здоров’я. Обов’язково буде збільшено фінансування, в першу чергу за рахунок додаткових коштів, які виділив уряд на лікування пацієнтів з коронавірусом. І екстрена медична допомога, яка є першою лінією, якщо так можна висловитися, фронту, вони будуть перші, хто отримають і підвищення, і підвищене фінансування своїх бригад», - сказала Мовчан, відповідаючи на запитання, чи буде збільшено фінансування екстреної служби.

Як повідомлялося, 1 квітня в Україні стартувала у повному обсязі Програма медичних гарантій - перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту.

Читайте також: У Тернополі медикам, які лікують пацієнтів із коронавірусом, доплачуватимуть по 10 тисяч

Практично всі спеціалізовані медичні заклади комунальної власності підписали договір з НСЗУ. Гроші підуть за пацієнтом у поліклініки та великі лікарні.

Відтепер пацієнт може вільно обирати не лише лікаря первинки, а і заклад та лікарів для стаціонарного та амбулаторного лікування. Пацієнт матиме вибір серед майже 1700 медичних закладів по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-