МОЗ назвало умову відкриття ринків місцевою владою

МОЗ назвало умову відкриття ринків місцевою владою

Укрінформ
Рішення про відкриття продуктових ринків є компетенцією виключно місцевої влади, а Міністерство охорони здоров'я лише прописує умови їх роботи.

На цьому наголосив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу 2 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Міністерство охорони здоров’я не відкривало ринки. Постановою головного державного санітарного лікаря чітко прописані вимоги, коли органи місцевого самоврядування можуть дозволити відкрити ринок у разі, якщо немає інших можливостей купувати продукти харчування населенню, яке проживає на тій чи іншій території”, - заявив Ляшко.

Він наголосив, що ця постанова - не заклик до відкритя ринків, а можливість дати людям доступ до продуктів на період карантину.

Читайте також: Кличко пояснив, чому Київ не планує відкривати ринки

“Закликаю не зловживати, виконувати всі вимоги карантину, і в разі, якщо є необхідність відкрити той чи інший продуктовий ринок, виконувати всі ті вимоги , які прописані в постанові головного державного санітарного лікаря”, - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, головний державний санітарний лікар 30 березня підписав постанову, в якій прописані умови роботи продуктових ринків під час карантинних заходів.

З 17 березня у зв'язку з введенням карантину для запобігання поширенню коронавірусної інфекції в Україні тимчасово припинено роботу закладів торгівлі та громадського харчування, крім аптек і продуктових магазинів.

25 березня уряд запровадив надзвичайну ситуацію на всій території України, карантин продовжено до 24 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-