За відсутність масок і шашлики в парку поки що не штрафуватимуть — МВС

За відсутність масок і шашлики в парку поки що не штрафуватимуть — МВС

Укрінформ
Відсутність медичної маски на вулиці або приготування шашликів у парку або деінде в дозволеному місці не є підставою для штрафу.

Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко в ефірі hromadske.

Він зазначив, що це "рекомендація держави" - носити маски, але через відсутність масок поліція може провести лише профілактичну бесіду.

"Профілактичні бесіди - це один з головних інструментів дотримання вимог карантину, який безумовно використовують органи правопорядку", - сказав Шевченко.

Читайте також: Зеленський радить лишатись вдома: понад 25% хворих медсистема не витримає

За шашлики, які з настанням гарної погоди почали готувати на вулиці українці, також поки що не штрафуватимуть.

"Поки ні, але не виключено, що в майбутньому може бути", - наголосив речник МВС.

Шевченко також додав, що станом на ранок 30 березня правоохоронці склали майже 3 тисячі адміністративних протоколів щодо порушення правил карантину.

Читайте також: Під наглядом «муніципалів»: київські лікарні й парки довірили ветеранам

Як повідомлялося, за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень. За це ж порушення для посадових осіб штраф — від 34 до 170 тисяч. Відповідне положення додали у статтю 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Зокрема, відповідальність встановлена за самовільне залишення місця обсервації (карантину) людиною, яка може бути інфікована коронавірусною хворобою.

Читайте також: Карантин у Києві: порушників чекають штрафи від 17 тисяч

Також санкції можуть накласти на людину за порушення розпоряджень місцевої влади, наприклад, щодо обмеження кількості людей у громадському транспорті, за несанкціоновану торгівлю, яка наражає людей на небезпеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-