Аваков сказав, що саме допоможе “забити” аптеки дешевими антисептиками

Аваков сказав, що саме допоможе “забити” аптеки дешевими антисептиками

Укрінформ
Дешеві антисептики в аптеках можуть з'явитися після того, як Верховна Рада ухвалить законопроєкт, який передбачає скасування акцизу на технічний спирт.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю виданню "Бабель".

"Ще одна проблема - акциз на технічний спирт зіставний з акцизом на спирт для горілки. Тому на засідання Ради винесли проєкт рішення і прибрати акциз зі спирту. Коли це зроблять, думаю, полиці наших аптек будуть забиті антисептиками, і кожна людина зможе вільно їх купити. Після цього у нас в планах допомогти антисептиками на спиртовій основі тим самим італійцям і французам", - сказав він.

За словами міністра, Україна - один з найбільших у Європі виробників спирту, зокрема технічного, на основі якого роблять антисептики. Аваков зазначив, що за його ініціативи на засіданні уряду ухвалили рішення відкрити всі спиртові заводи на повну, включно з тими, що останні роки "притримували", щоб не було перевиробництва. При цьому експорт спирту з країни заборонено.

Читайте також: За три доби «Укрспирт» уклав 106 договорів про продаж спирту для заходів дезінфекції

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 25 березня запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня з метою запобігання поширенню Covid-19.

За даними МОЗ, станом на ранок 28 березня в Україні 311 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 8 летальних, 5 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 93 нові випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-