Куди звертатися українцям після закінчення дозволу на перебування у ФРН – роз’яснення МЗС

Куди звертатися українцям після закінчення дозволу на перебування у ФРН – роз’яснення МЗС

Укрінформ
Громадяни України у разі закінчення терміну дії візи, дозволу на перебування в Німеччині або терміну перебування у рамках безвізового режиму мають звернутися до відповідних відомств у справах іноземців за місцем своєї реєстрації у ФРН.

Про це повідомляє пресслужба Посольства України у Німеччині з посиланням на роз’яснення німецької сторони.

«МЗС ФРН підтвердило, що продовження дії шенгенських віз або дозволів на проживання у Німеччині належить до компетенції земельних відомств у справах іноземців (Ausländerbehörde der Länder). З врахуванням цього, особи, які потребують продовження згаданих документів, повинні звертатися до відповідних відомств у справах іноземців за місцем своєї реєстрації у ФРН», - йдеться у повідомленні.

При цьому, зовнішньополітичне відомство Німеччини наголосило, що, з огляду на заходи із подолання епідемії коронавірусу, функціональні можливості відомств у справах іноземців обмежені, у тому числі у формі часткового чи повного припинення прийому іноземних громадян.

МЗС ФРН рекомендує здійснювати перевірку доступних послуг на сайтах відповідних відомств у справах іноземців, а також утриматися від особистого відвідування цих установ без попередньо підтвердженого терміну.

У диппредставництві України нагадали, що з 23 березня іноземним громадянам, термін перебування яких у ФРН закінчується, на сайті відомства надається можливість зареєструватися та роздрукувати відповідне підтвердження (сертифікат).

Крім того, також працює «гаряча лінія» за наступними номерами телефонів: 90269-5507 та 90269-5505

Читайте також: Евакуація українців: зі Швеції в Україну повернулися майже 600 осіб

У посольстві також звернули увагу на те, що всі туристи мають залишити територію Німеччини протягом 90 днів.

Водночас, у випадку, якщо особа не змогла покинути територію Німеччини з огляду на обмеження та заходи із подолання епідемії коронавірусу, ситуація щодо кожної окремої особи буде розглядатися як надзвичайна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-