Кожару затримали за підозрою у вбивстві – Геращенко

Кожару затримали за підозрою у вбивстві – Геращенко

Відео
Укрінформ
Колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару затримали за підозрою в убивстві бізнесмена Сергія Старицького.

Про це повідомив у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Колишній міністр закордонних справ України Леонід Кожара тільки що затриманий співробітниками поліції за підозрою в умисному вбивстві Сергія Старицького", - написав він.

За словами Геращенка, правоохоронці зараз доправляють колишнього посадовця до суду для обрання запобіжного заходу.

Водночас, на сторінці у Facebook юридичної компанії "Міллер", яка представляє інтереси сім'ї загиблого, повідомляється, що Кожару "було зупинено на дорозі і за результами досудового розслідування кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 ККУ ".

Читайте також: У будинку Кожари провели слідчий експеримент - юристи

У юрфірмі зазначили, що протягом 72 годин Кожарі мають обрати запобіжний захід. "Враховуючи тяжкість та спосіб вчинення злочину, особу підозрюваного та наявність ризиків, це має бути виключно тримання під вартою без визначення суми застави", - вважають у компанії.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого у будинку міністра закордонних справ України у 2012-2014 роках Леоніда Кожари, що в с.Чайки, сталося вбивство колишнього керівника телеканалу «Інтер», гендиректора телекомпанії «Тоніс» та одного із власників рекламного холдингу Atlantic group Сергія Старицького.

Спочатку поліція розслідувала факт самогубства, однак згодом смерть бізнесмена кваліфікували як умисне вбивство.

За інформацією прокуратури Київської області, досудовим розслідуванням встановлено, що 21 лютого підозрюваний, його дружина і Старицький вживали алкогольні напої. Між чоловіками "на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин" стався конфлікт, який переріс в бійку.

Підозрюваний узяв пістолет та завдав потерпілому удару в потилицю, після чого здійснив постріл йому у голову, від чого той помер на місці.

Ексміністру закордонних справ 25 березня повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

фото: поліція Київщини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-