Аваков анонсував посилення карантинних заходів

Аваков анонсував посилення карантинних заходів

Укрінформ
Обмежувальні заходи, запровадженні у зв'язку з карантином, можуть посилитися найближчим часом.

Про це у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"У країні вже запроваджено обмежувальні заходи. Вони будуть значно жорсткішими найближчими днями - це продиктовано необхідністю! Це потрібно робити!.. Уряд, президентський штаб готує такі варіанти для вирішення. Моя позиція зробити це якомога раніше. Кожен день надзвичайної напруги нашої перехідної, шкутильгаючої медичної системи - важливий!" - написав Аваков.

За його словами, будуть вжиті заходи, згідно з якими люди не повинні будуть залишати домівки, крім надзвичайної необхідності.

"Людям не виходити з дому, крім надзвичайної необхідності - це має стати жорстким правилом найближчими днями! Заради тисяч і тисяч життів! І тому - тотальний повний карантин - моя позиція, про яку хочу просити кожного з Вас і наполягатиму на цьому, згідно з моїми повноваженнями в органах влади", - зазначив Аваков.

На його думку, нині в країні мають працювати тільки критично необхідні суб'єкти господарювання, незалежно від форм власності.

Читайте також: Київ зупинить рух громадського транспорту - Аваков

"Підприємства критичної промислової інфраструктури - інші повинні бути закриті і люди мають перебувати вдома на карантині. Не звільнені, не відправлені за власний рахунок - на карантині - про збитки і компенсації подумаємо і вирішимо пізніше, коли виживемо", - переконаний Аваков.

Він також вважає, що має бути проведена мобілізація ресурсів підприємств, організацій і установ та здійснена переорієнтація окремих підприємств на виробництво необхідної продукції, такої як медпрепарати, обладнання.

"Кожен має зробити свою роботу, незалежно від того, що думають про це деякі люди в тих чи інших життєвих ситуаціях, емоціях або які не володіють повною інформацією", - підкреслив Аваков.

Як повідомлялося, з 12 березня в Україні запроваджено карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні - до 3 квітня.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні лабораторно підтвердили 41 випадок захворювання, три з них летальні і одна людина видужала.

Станом на ранок 21 березня у світі зареєстровано 276 462 випадків зараження на коронавірус, 91 954 людини одужали і 11 417 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-