Lufthansa прокоментувала скасування рейсу із Франкфурта до Києва

Lufthansa прокоментувала скасування рейсу із Франкфурта до Києва

Ексклюзив
Укрінформ
Скасування рейсу німецької авіакомпанії Lufthansa з Франкфурта-на-Майні до Києва 15 березня, коли багато громадян України не змогли повернутися додому напередодні закриття авіасполучення, могла статися через непорозуміння.

Таке припущення в коментарі Укрінформу висловила генеральний консул України у Франкфурті-на-Майні Алла Польова.

«Німецький авіаперевізник вирішив скасувати рейс через наявну, за їхніми словами, інформацію про закриття Україною авіапростору ще вчора, 15 березня, о 22.00. Від кого Lufthansa отримала цю інформацію, нам не відомо. Можливо помилка в комунікаціях», - сказала Польова.

Оскільки аеропорт міста вночі не працює, рейс було скасовано через неможливість повернення літака. Останнє прибуття у франкфуртський аеропорт можливе з 21.00 до 24.00.

Читайте також: В уряді готують перелік чартерів, якими українці зможуть повернутися після 17 березня

Lufthansa запропонувала усім перебронювати квитки або компенсувати їх вартість.

«Слід зрозуміти, що консули не всесильні. Ми не можемо посадити людей на літак, якщо відмінено рейс, але ми можемо зустрітися з людьми, ми можемо з’ясувати причину скасування рейсу та подальшу долю наших громадян, і ми це робимо!» - підкреслила Польова у відповідь не деякі звинувачення, які пролунали в окремих ЗМІ з приводу того, що «посольство України в Німеччині не поцікавилося долею співгромадян».

За словами генконсула, дипломати у Франкфурті-на- Майні були в контакті з українцями, які не змогли вилетіти в Україну. «У Генконсульстві було організовано чергування працівників в суботу та в неділю. Нам було повідомлено про ситуацію з відміною рейсу Lufthansa увечері в неділю. Черговий консульської установи надавав відповіді на телефонні дзвінки, а до аеропорту було відряджено двох консульських працівників, які відразу зустрілися з пасажирами. Три працівники, включно зі мною, цілий день та вночі відповідали на електронні звернення громадян, у тому числі з цього рейсу. Люди відчували нашу роботу, нарікань не було», - розповіла очільник дипустанови.

Вона також зазначила, що в Генконсульстві працюють три гарячі лінії. Одна цілодобово, дві інші з 08.00 до 20.00. Інформація про їхню роботу є на сайті Генконсульства, а також у Twitter та на сторінці у Facebook з прізвищами консульських працівників та їхніми телефонами, куди можна телефонувати. Лінія працює цілодобово. Якщо вона перевантажена, можна написати запитання на месенджер у Facebook та на електронну пошту Генконсульства.

Читайте також: МАУ призупиняє польоти в Рим та Мілан

На вебсторінці ГК є спеціальна форма звернення, яку можуть заповнити українські громадяни, які не мають можливості самостійно дістатися в Україну у зв’язку із закриттям кордонів європейськими країнами через спалах коронавірусу

Після узгодженням з Центром умов, способу та часових рамок евакуації, всі, хто зареєструвався, будуть повідомлені.

Як повідомлялося, авіакомпанія Lufthansa 15 березня скасувала вечірній рейс з Франкфурта до Києва і начебто повідомила про те, що Бориспіль на приймає рейси, крім тих, які виконує авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України».

Пасажири, які у переддень закриття кордонів не змогли дістатись України, скаржаться, що посольство України в Німеччині не поцікавилося долею співгромадян, які застрягли в аеропорту Франкфурта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-