Сьогодні - Європейський день пам’яті жертв тероризму

Сьогодні - Європейський день пам’яті жертв тероризму

Укрінформ
Сьогодні відзначається Європейський день пам’яті жертв тероризму.

День оголошений за пропозицією депутатів Європарламенту в пам’ять жертв теракту в Мадриді 11 березня 2004 року, повідомляє Укрінформ.

Цього дня в результаті серії наймасштабніших в історії Іспанії терористичних актів на одній із залізничних станцій загинула 191 особа, понад 2000 людей були поранені.

Серед жертв були і 50 іноземців, представники 16 держав.

Як з’ясувалося, теракт здійснили міжнародні терористи – вихідці з країн Північної Африки, маючи на меті помститися Іспанії за участь у війні в Іраку. Відтоді минуло 15 років, але терористична загроза для Європейського континенту не зникла, навпаки – стала ще більш зримою й актуальною.

Читайте також: Україна приєдналася до санкцій ЄС проти причетних до тероризму

Загалом, починаючи з 2004 року, в Європі в результаті терактів загинули близько 700 людей. Найбільшими терактами, крім мадридського, були: терористичні акти у Норвегії 22 липня 2011 року — 77 жертв; розстріл людей у Парижі та його передмісті 13 листопада 2015 року - 137 жертв; наїзд водієм вантажівки на натовп людей на набережній у Ніцці 14 липня 2016 року - 87 загиблих.

Сьогодні європейці вшановують пам’ять усіх тих, хто загинув у результаті терактів як у Європі, так і в усьому світі, а також висловлюють підтримку тим, хто втратив своїх близьких, рідних, знайомих, хто живе в суспільстві з важкими психічними і фізичними травмами – наслідками трагічних подій. Звісно, що ніхто й ніколи не зможе компенсувати родинам втрату їх близьких, але солідаризуватися в біді – наш людський обов’язок. Українці завжди приєднується до подібних акцій, адже, на жаль, добре знають, що таке тероризм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-