Венедіктова судитиметься з

Венедіктова судитиметься з "Українською правдою" та центром протидії корупції

Укрінформ
Виконувачка обов'язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова подала позов до суду проти Центру протидії корупції та «Української правди» за статтю, в якій йдеться про вплив її чоловіка на кадрову політику ДБР.

Про це вона написала на сторінці у Facebook, прикріпивши документ з позовом до Печерського районного суду Києва.

Йдеться про статтю під назвою «Спрут Авакова: Як «тимчасовий міністр» нарощує свій вплив у силовому блоці», опубліковану на УП 28 січня 2020 року. 

У позові в. о. директора ДБР заявила, що стаття на УП містить факти, які не відповідають дійсності. Зокрема, вона наполягає, що її чоловік Денис Колесник не впливає на кадрову політику Держбюро, а Руслан Бірюков не був призначений її радником завдяки Колеснику.

Читайте також: Венедіктова пояснила, чому блокується розслідування понад тисячі справ ДБР

Венедіктова вимагає компенсацію у 150 тисяч гривень у відповідачів: «Української правди», журналістки Олени Притули та громадської організації «Центр протидії корупції».

"Окреслюю соціальну мету: показати (і робити це системно), що брехати має стати економічно невигідним. І зупинити спотворення самої ідеї контролю громадянського суспільства за владою. Честь і гідність — це базові принципи", — написала вона.

Читайте також: Венедіктова у Раді розповіла про діяльність ДБР за два місяці

Голова ЦПК Віталій Шабунін вже прокоментував цю інформацію.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 27 грудня 2019 року призначив Венедіктову тимчасовим виконувачем обов'язків директора ДБР замість Романа Труби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-