Бородянський передав Варфоломію привітання від Зеленського

Бородянський передав Варфоломію привітання від Зеленського

Фото
Укрінформ
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський передав Вселенському патріарху Варфоломію вітання від Президента України Володимира Зеленського з 80-річчям.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ваша Всесвятосте! Від імені українського народу та від себе особисто сердечно вітаю Вас з нагоди Вашого ювілею.

Бородянський передав Варфоломію привітання від Зеленського/Фото: Ольга Буднік, Укрінформ

З великою вдячністю хочу відзначити Ваш неоціненний внесок у глобальний захист миру, гідності, свободи та життя”, - йдеться у привітанні, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

Також Зеленський підкреслив, що Україна пишається зв’язком тисячолітньої давнини, який поєднав її з Константинопольським престолом, і завдяки якому наша держава стала частиною християнського світу. “Ці взаємини зі Вселенською церквою мали великий вплив на хід історії нашого народу, і їх наслідки зберігають важливість до сьогодні”, - підкреслюється у вітанні.

Зеленський запевнив Вселенського патріарха у готовності й надалі зміцнювати відносини України зі Вселенським патріархатом, висловив йому вдячність за беззастережну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також запевнив, що Варфоломій “може розраховувати на підтримку України як надійного союзника у Вашій високій місії”.

Читайте також: Українська делегація приїхала до Стамбула привітати Вселенського патріарха

Як повідомляв Укрінформ, 29 лютого у Георгіївському соборі на території Вселенського патріархату в Стамбулі триває богослужіння з нагоди 80-річного ювілею Вселенського патріарха Варфоломія.

Привітати Вселенського патріарха до Стамбула з Києва прибула українська делегація, у складі делегації - міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

29 лютого Вселенському патріарху Варфоломію виповнюється 80 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-